Köpvillkor

Produkter

Fröer kan du köpa året runt. Hållbarheten är normalt minst ett år så du kan köpa dessa i god tid innan du tänkt så dem.

Leveranstid
Varorna levereras normalt inom 1-3 dagar och skickas vanligtvis direkt till din brevlåda. Försändelser som inte ryms i din brevlåda hämtar du ut på ett utlämningsställe nära din bostad.

Frakt
Oavsett orderns storlek tillkommer en fraktavgift på 19 sek. 
Vi levererar endast till adresser i Sverige.

Betalning
Blomrabatten erbjuder endast direktbetalning via internetbank eller Swish som betalningsmetod. Detta har två skäl:
• Vi erbjöd tidigare köp mot faktura. Dessvärre valde flera "kunder" att inte betala sina varor. Då fungerar det förstås inte i längden. Därför är denna möjlighet borttagen.
• Vi är den leverantör av fröer ur Nelsons sortiment med lägst priser. För att kunna vara det så måste vi vara säkra på att få betalt för våra varor samt undvika tidskrävande arbete med påminnelser, kontakt med inkassobolag osv eftersom även detta kostar pengar. Vi vill helt enkelt inte att alla skötsamma kunder, dvs de som betalar, ska behöva få högre priser pga att det finns andra som inte betalar för sina varor.

Vid direktbetalning betalar du dina varor först, därefter skickas varorna till dig. När du gjort din beställning och slutfört ditt köp får du en orderbekräftelse skickad till den mail-adress du angivit. På denna orderbekräftelse finns ett ordernummer. Du anger detta nummer som referens när du betalar i din internetbank. På så sätt ser vi att det är just du som betalat. När vi registrerat betalningen skickas varorna till dig. 

Du måste vara minst 18 år för att beställa varor hos oss.
Alla person- och adressuppgifter du anger i samband med din order stannar hos oss, dvs de lämnas aldrig ut till någon annan.
Undantag från detta gäller förstås vårt samarbetande inkassobolag samt Kronofogden, vid utebliven betalning. Detta gäller endast för dem som valt betalning mot faktura, tidigare, dvs när vi erbjöd detta alternativ.

Ångerrätt
Du har alltid 14 dagars ångerrätt på varor beställda hos oss. Förutsättningen är att varan är i väsentligen oförändrat skick. Fröförpackningen får inte öppnas för att ångerrätten ska vara giltig.
Du står för kostnaden för returfrakt.
Innan du skickar tillbaka varan ska du ta kontakt med oss via e-post. Du får då instruktioner samt adress dit du ska skicka returen.